- hnojiva (0)
-
přípravky na ochranu rostlin (0)
- - bakterie a enzymy (0)
- - hydratační látky (0)
- - mykorhizní houby (0)
- - ostatní přípravky (0)
- - přípravky na přírodní bázi (0)
- - přípravky pouze pro profesionální použití (0)
- - přípravky proti hlodavcům (rodenticidy) (0)
- - přípravky proti houbovým chorobám (fungicidy) (0)
- - přípravky proti mechu (0)
- - přípravky proti plevelům (herbicidy) (0)
- - přípravky proti škůdcům (insekticidy) (0)
- - přípravky proti škůdcům v domácnostech (biocidy) (0)
- - přípravky proti slimákům a plžům (moluskocidy) (0)
- - růstové aktivátory a stimulátory (0)
- substráty (0)
- zvířata (0)
- osivo (0)
brokolice
Brokolice - brukvovitá zelenina patřící do čeledi Cruciferae je brokolice jednou z nejbohatších na proteiny, vápník, provitamin A (betakarotén) a vitamin C. Je bohatá i na draslík, ale chudá na sodík. Obsahuje antikarcinogenní siřičité fytochemikálie.Pro svůj nízký obsah kalorií a tuků a především pro optimální poměr sodíku a draslíku je brokolice velmi vhodnou potravinou pro lidi se srdečním selháním ve všech stadiích. Pomáhá při vylučování nadbytečných tekutin zadržovaných v organismu a usnadňuje činnost oběhové soustavy a srdce.
Pěstování z pěstitelského hlediska je méně náročná než květák. Můžeme ji pěstovat prakticky ve všech oblastech. Pěstujeme z předpěstované sadby (rané kultury) nebo z přímého výsevu. Několik termínů výsevu nám zajistí rozložení sklizně do delšího období. Sklízíme z výsadby postupně od června, z přímých výsevů od srpna do října. Po sklizni centrální růžice dorůstají růžice boční, sice menší, ale stejně chutné. Z jednoho metru čtverečního sklidíme až 3 kg růžic.