- hnojiva (0)
-
přípravky na ochranu rostlin (0)
- - bakterie a enzymy (0)
- - hydratační látky (0)
- - mykorhizní houby (0)
- - ostatní přípravky (0)
- - přípravky na přírodní bázi (0)
- - přípravky pouze pro profesionální použití (0)
- - přípravky proti hlodavcům (rodenticidy) (0)
- - přípravky proti houbovým chorobám (fungicidy) (0)
- - přípravky proti mechu (0)
- - přípravky proti plevelům (herbicidy) (0)
- - přípravky proti škůdcům (insekticidy) (0)
- - přípravky proti škůdcům v domácnostech (biocidy) (0)
- - přípravky proti slimákům a plžům (moluskocidy) (0)
- - růstové aktivátory a stimulátory (0)
- substráty (0)
- zvířata (0)
- osivo (0)
ředkev
Ředkev je v mnohém přímo zázrak. Umí totiž kupříkladu snižovat hladinu cholesterolu i vysoký tlak. Díky tomu tedy v podstatě její konzumace pomůže předcházet i srdečním a cévním onemocněním.Další plus bílé ředkve? Ač bychom to možná nečekali, obsahuje veliké množství vitamínu C. Podporuje tvorbu hemoglobinu, a ocení ji i pacienti s anémií, kteří by ji měli zařadit do každodenního jídelníčku.Ředkev je rovněž jakýmsi přírodním antibiotikem a zároveň očistou od hromadícího se hlenu. Rozhodně po ní lze tedy sáhnout i v období chřipek a nachlazení – a to jako po prevenci i léku.
Pěstování: Jarní odrůdy mají vegetační dobu 60 dní, výsev se provádí v březnu a dubnu na záhon do sponu 30×10 cm. Sklízet lze již na konci května.Letní odrůdy mají vegetační období dlouhé 90 dní. Vyséváme na přelomu dubna a května do sponu 30×15 cm. Sklízet úrodu je možné v červnu nebo v červenci.Zimní odrůdy mají vegetaci dlouhou 120 dní, jejich semena vyséváme do sponu 30×20 cm na přelomu června a července. Sklízet je možné na přelomu října a listopadu.Osivo si udrží klíčivost až 5 let, při výsevu všech odrůd dbáme na to, abychom semena sadili do hloubky nejvýš 2 cm.Kořeny se dají dobře skladovat, nejlepší jsou teploty 0-2°C a relativní vzdušná vlhkost 90-95%.